Pohjois-Espoon Ratsastuspolut Ry

 Pohjois-Espoon ratsastuspolut ry on perustettu v. 2002, suunnittelemaan, rakentamaan ja ylläpitämään ratsastusreitistöä Pohjois-Espoossa.

Yhdistys on rakentanut reitistön 5 osassa; 2002 Oittaan alue, 2003 Bodom, 2004 Karhusuo, 2005 - 2006 Oittaa-Punametsä ja 2015 Matalajärvi. Vuonna 2005 tehtiin Ratsuparkkirakennuksen remontti ja käyttöönotto. Kaikki suunnittelu ja hallinnointi sekä raivaustyöt on tehty talkoilla. Rahaa on käytetty vain soraan suodatinkankaaseen ja konetyöhön.

Rahaa hankkeisiin on käytetty  n. 350.000,-. Hankkeita on rahoitettu EU-tuella, jonka yhteelaskettu arvo on n 250.000,-. loput n. 100.000,- on kerätty mm. Jäenmaksuilla ja erilaisissa talkoovoimin järjestetyissä tapahtumissa . Useat yritykset ovat tukeneet yhdistystä ostamalla mainostilaa Oittaa Kartanon paikotusalueella sijatsevasta mainostaulusta

Yhdistyksen  toiminta on osoittanut yhdessä tekemisen voiman. Lähes kaikki tällä alueella ratsastavat ovat tavalla tai toisella olleet mukana näissä talkoissa; joko fyysisesti osallistumalla tai vähintäänkin maksamalla jäsenmaksun. Viime vuosina osallistuminen onkin ollut "vain" jäsenmaksun maksamista, koska lukuun-ottamatta 2015 tehtyä Matalajärven reittiä (n. 1.1 km) ei isoja rakennushankkeita enää ole. Nyt keskitytään korjaamaan reitistöä. v 2015 Pakankylän alueen ratsastajat kylläkin raivasivat talkoilla oman alueensa polkua ja seuraavaksi polun pohjaa kunnostetaan konevoimin ja lisähiekalla 2016 vuoden alussa. Ja tulevaisuudessa jatketaan korjaustöitä tarpeen mukaan. Vinkkejä korjaustarpeesta voi osoittaa yhdistyksen sihteerille tai palautelomakkeen kautta. Tai jos kyseessä on puskien raivaaminen voi ihan vapautuneesti kerätä ryhmän ja käydä karsimassa puskat pois.