Pohjois-Espoon Ratsastuspolut Ry

 Pohjois-Espoon ratsastuspolut ry on perustettu v. 2002, suunnittelemaan, rakentamaan ja ylläpitämään ratsastusreitistöä Pohjois-Espoossa.

Yhdistys on rakentanut reitistön 5 osassa; 2002 Oittaan alue, 2003 Bodom, 2004 Karhusuo, 2005 - 2006 Oittaa-Punametsä ja 2015 Matalajärvi. Vuonna 2005 tehtiin Ratsuparkkirakennuksen remontti ja käyttöönotto. Kaikki suunnittelu ja hallinnointi sekä raivaustyöt on tehty talkoilla. Rahaa on käytetty vain soraan suodatinkankaaseen ja konetyöhön.

Rahaa hankkeisiin on käytetty  n. 350 000€. Hankkeita on rahoitettu EU-tuella, jonka yhteelaskettu arvo on n 250 000€. Loput n. 100 000€ on kerätty mm. jäsenmaksuilla ja erilaisten talkoovoimin järjestetyiden tapahtumien avulla . Useat yritykset ovat tukeneet yhdistystä ostamalla mainostilaa Oittaa Kartanon paikotusalueella sijatsevasta mainostaulusta.

Yhdistyksen  toiminta on osoittanut yhdessä tekemisen voiman. Lähes kaikki tällä alueella ratsastavat ovat tavalla tai toisella olleet mukana näissä talkoissa; joko fyysisesti osallistumalla tai vähintäänkin maksamalla jäsenmaksun. Viime vuosina osallistuminen onkin ollut "vain" jäsenmaksun maksamista, koska lukuun-ottamatta 2015 tehtyä Matalajärven reittiä (n. 1.1 km) ei isoja rakennushankkeita enää ole. Nyt keskitytään korjaamaan reitistöä. v 2015-2016 Pakankylän alueen ratsastajat kylläkin raivasivat talkoilla oman alueensa polkua ja polun pohjaa kunnostettiin konevoimin ja lisähiekalla. Tulevaisuudessa jatketaan korjaustöitä tarpeen mukaan. Vinkkejä korjaustarpeesta voi osoittaa yhdistyksen sihteerille tai yhdistyksen Facebook-sivujen kautta. Tai jos kyseessä on puskien raivaaminen voit kerätä ryhmän vapaaehtoisia ja käydä karsimassa puskat pois.